Vijf vragen aan gitarist Ruud Verwijk

Voor Pink Project-gitarist Ruud Verwijk staat de Symphonic Rock Night in zijn ‘hometown’ Zoetermeer met viltstift in zijn agenda. De ‘tweede David Gilmour’ ziet de avond van 9 april 2016 al bij voorbaat al iets heel bijzonders. Vijf vragen aan Ruud Verwijk.

1. Wat is in jouw optiek de Symphonic Rock Night en wat kunnen mensen verwachten?

Het beste wat de symfonische rock de afgelopen 50 jaar heeft voortgebracht gepassioneerd uitgevoerd door gedreven muzikanten.

2. Waarom moeten de symfo en Floyd-fans hierheen?

Dit is een unieke gelegenheid om deze combinatie te zien/horen, van muzikanten die hun sporen in deze muziek zelfstandig hebben verdiend met muzikanten die al heel lang en succesvol in tributebands spelen.  

3. Waarom doe je zelf mee? In hoeverre ben en voel je je erbij betrokken?

Dit is een heel interessant project vanwege de unieke combinatie, ik vind het wel een uitdaging om deze muziek samen met andere muzikanten te spelen. 

4. In hoeverre heeft de symfonische rockmuziek jou gevormd en wanneer kwam je er voor het eerst mee in aanraking?

Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd in symfonische muziek. Eerst Pink Floyd, maar later ook Genesis, Alan Parsons, Camel en Supertramp. Je had destijds op donderdagavond de LPshow/CD show van Wim van Putten, waar ik wekelijks naar luisterde. Mijn vader werkte in de audio branche en dan is de link met symfo al snel gemaakt. Zeker met de opkomst van de CD. Ik had destijds rond 1982/83 ook een van de eerste CD-spelers, zo’n Philips CD-101. Toen had je nog maar een paar albums op CD waaronder Tubular Bells van Mike Oldfield, ook een prachtalbum. 

5. Welke muziek naast Pink Floyd die er 9 april gespeeld gaat worden heeft je interesse?

Supertramp vond ik altijd erg goed. Ze zeggen dat de muziek die je hoort tussen je 16e en 20e het meeste indruk op je maakt. Voor mij viel die periode eind jaren 70 en ik vind ook nu inderdaad nog dat er in die periode de beste muziek is gemaakt. Albums als Rumours van Fleetwood mac, Hotel California van the Eagles, Breakfast in America van Supertramp, maar ook Into the Music Van Morrison en voor mij vooral Pink Floyds Animals (mijn eerste concert in Ahoy) en The Wall.

Sponsor
Stichting Symphonic Rock Night
T: 06 23643220
E: info@symphonicrocknight.nl
W: www.symphonicrocknight.nl

KvK: 64612821