Symphonic Rock Night

Symphonic Rock Night, a complete evening…

Symphonic Rock Night is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen een groot aantal Nederlandse topmuzikanten uit het symfonische rock- en prog-genre. In 2016 ontstaan als een eenmalige gebeurtenis, maar inmiddels in kwaliteit doorgegroeid tot een 2,5 durende theatershow met fantastisch licht en geluid en film-projecties.

Het live-spektakel van twee uur staat van 2 maart tot 5 mei 2018 voor het eerst geprogrammeerd in 17 Nederlandse theaters. Daar passeren 21 legendarische rocksongs van bands als Yes, Pink Floyd, Genesis, Alquin, Solution, Supertramp, Rush en Gino Vannelli de revue. Een gezelschap van door de wol geverfde muzikanten, zangers en zangeressen, zorgt voor waarheidsgetrouwe vertolkingen van meesterwerken als ‘Shine on you Crazy Diamond’, ‘And You and I’ en ‘Fools Ouverture’.

Voor de bekende leadzanger Eric ten Bos, die samen met o.a. Roland van der Horst en Joop Wolters de bühne bestijgt, is Symphonic Rock Night iets om nu al warm van te worden. “Een prachtig initiatief waarbij de symfofans voor het eerst een fraai afgewogen mix van bekend en legendarisch materiaal in één avond tot zich kunnen nemen. Een ‘one and only chance’ ook, om een aantal bekende muzikanten gezamenlijk muziek te zien maken in een net weer andere setting. Ik deel straks graag het podium met hele goede collega-muzikanten. Waar ik zelf het meeste van houd? Marillion, Rush en Yes. En die komen in deze show ruim aan bod.”

Producent Luuk Braun zegt: “We zijn samen met de stichting Symphonic Rock Night al twee jaar bezig iets heel moois neer te zetten. Wij mikken op een breed publiek. Veel vijftigers en zestigers, die net als wij, deze muziek altijd als de allerbeste in hun leven hebben ervaren. En dit spektakel graag vanuit de theaterstoel goed willen horen en zien. Maar we zagen bij de try outs ook aardig wat jongeren, die veel van onze songs bij de beste 50 nummers van de Top2000 terugvinden.Bij de eerste twee shows in popzalen in Delft en Zoetermeer liep het storm. Die waren allebei zo uitverkocht. En in 2018 staat er een band die na meer dan een jaar repeteren kwalitatief veel beter is.”

Presentator/zanger/gitarist Roland van der Horst: “Als je van symfo  houdt, moet je dit gezien hebben. Wij zijn gedreven muzikanten en spelen onze favoriete songs uit de jaren 70. Alsof je weer een aantal oude vinylplaten uit de kast haalt. Je komt er vaak niet toe om ze de aandacht te geven die ze verdienen. Het mooiste is zoiets live mee te maken. De meeste bands en artiesten waren in die tijd gerenommeerde live-acts. Daar gaat het bij deze avond om.”

NOOT: Symphonic Rock Night is een initiatief zonder winstoogmerk, opgezet door de stichting Symphonic Rock Night. De show heeft tot op heden uitsluitend zeer lovende reacties gekregen.

 

 

Sponsor
Stichting Symphonic Rock Night
T: 06 23643220
E: info@symphonicrocknight.nl
W: www.symphonicrocknight.nl

KvK: 64612821