Symphonic Rock Night

Symphonic Rock Night, a complete evening…

Symphonic Rock Night is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen een groot aantal Nederlandse topmuzikanten uit het symfonische rock- en prog-genre. In 2016 ontstaan als een eenmalige gebeurtenis in een stijf uitverkochte ‘De Boerderij’ in Zoetermeer maar inmiddels in kwaliteit doorgegroeid tot een 2,5 durende theatershow met fantastisch licht en geluid en film-projecties.

De nieuwe theatershow The Second Chapter staat vanaf 11 september 2020 tot en met 11 mei 2021 geprogrammeerd in de Nederlandse theaters. Daar passeren legendarische rocksongs van bands als Yes, Pink Floyd, Marillion, Genesis, Earth and Fire, Solution, Supertramp, Rush en Focus (en nog veel meer) de revue. Een gezelschap van door de wol geverfde muzikanten, zangers en zangeressen, zorgt voor waarheidsgetrouwe vertolkingen van meesterwerken als ‘Roundabout’, ‘Another brick in the wall’ en ‘Crime of the Century’. De shows zijn vaak snel uitverkocht.

Voor leadzangeres Micky Huijsmans, die samen met o.a. bassist Frank Strokap en gitarist Joop Wolters de bühne bestijgt, is Symphonic Rock Night de mooiste ervaring in haar nog jonge leven als artiest. “Symphonic Rock Night is een prachtig initiatief waarbij de symfofans voor het eerst een fraai afgewogen mix van bekend en legendarisch materiaal in één avond tot zich kunnen nemen. Een ‘one and only chance’ ook, om een aantal bekende muzikanten gezamenlijk muziek te zien maken in een net weer andere setting. Ik deel in deze show graag het podium met hele goede collega-muzikanten. Waar ik zelf het meeste van houd? Supertramp, Rush en Yes. En die komen in deze show ruim aan bod.”

Producent Luuk Braun zegt: “We zijn samen met de stichting Symphonic Rock Night al vijf jaar bezig iets heel moois neer te zetten. Wij mikken op een breed publiek. We zien ook veel vijftigers en zestigers, die deze muziek altijd als de allerbeste in hun leven hebben ervaren. En dit spektakel graag vanuit de theaterstoel goed willen horen en zien. Maar we zagen bij de shows van de voorbije vier jaar ook aardig wat jongeren, die veel van onze songs bij de beste 50 nummers van de Top2000 terugvinden. En anno 2020 staat er een band met allemaal professionele muzikanten, die na meer dan een jaar repeteren kwalitatief beter is dan ooit tevoren. Ook de lichtshow is echt professioneel.”

Drummer Tim de Jong: “Als je van symfo houdt, moet je dit gezien hebben. Wij zijn gedreven muzikanten en spelen onze favoriete songs uit de jaren 70. Alsof je weer een aantal oude vinylplaten uit de kast haalt. Je komt er vaak niet toe om ze de aandacht te geven die ze verdienen. Het mooiste is zoiets live mee te maken. De meeste bands en artiesten waren in die tijd gerenommeerde live-acts. Daar gaat het bij deze avond om.”

NOOT: Symphonic Rock Night is een initiatief zonder winstoogmerk, opgezet door de stichting Symphonic Rock Night. De show heeft tot op heden uitsluitend zeer lovende reacties gekregen.

 

Sponsor
Stichting Symphonic Rock Night
T: 06 23643220
E: info@symphonicrocknight.nl
W: www.symphonicrocknight.nl

KvK: 64612821