Volg het laatste nieuws van Symphonic Rock Night 2018 via Facebook.

De voorverkoop voor de theatertour in 2018/19 is gestart.
Kaarten voor de voorstellingen zijn rechtstreeks te koop via de pagina TICKETS.

Eric ten Bos 

Eric ten Bos werd in 2018 toegevoegd aan de toch al indrukwekkende line-up van Symphonic Rock Night, die in het seizoen 2017/2018 voor het eerst de Nederlandse theaters ging bestormen. De inwoner van Enschede  nam de mannelijke leadvocalen voor zijn rekening. De 50-jarige Ten Bos geldt als een van de allerbeste Nederlandse rockzangers. De flamboyante Tukker verwierf bekendheid met de Nederlandse progressieve rockband Marathon. Die stond altijd bekend om hun energieke live-optredens. In de eerste theatershow van het seizoen 2018/19 in theater De Kampanje wordt zijn plaats ingenomen door zanger Erik Masselink uit Overdinkel.

 

Joop Wolters 

Met vele honderden live-optredens op grote podia, is rockgitarist Joop Wolters (46) de meest ervaren muzikant van Symphonic Rock Night. De Limburger, die in het Zeeuwse Middelburg ter wereld kwam, speelde al in 1985 met zijn eerste band Elysion nummers van Kansas, Rush en Yes. “Ik ben daarna altijd erg veel blijven spelen. Rock, symfo, prog- en jazzrock vooral.” Wolters staat bekend als één van de beste sessie-gitaristen van Nederland. “Tegenwoordig gaat mijn belangstelling vooral uit naar de symfonische rock en fusion. In 2015 en 2016 zat ik samen met o.a. Rene Kroon en Marcel Coenen in de Gary Moore Tribute-show. Ik ben fulltime gitarist. Met soms hele leuke, aparte klussen. Zo werkte ik mee aan het Playstation 4-spel Beyond Two Souls. Ik heb ook vier solo-albums uitgebracht en ben actief als bandcoach en gitaarleraar.” Joop Wolters verklaart zijn smaak voor het combineren van verschillende stijlen mede door een jarenlange ervaring als studio-muzikant. “Vanaf nu richt ik me als solo-gitarist van Symphonic Rock Night helemaal op de theatertour in 2018/19. Vooral in de nummers van Marillion, Rush, Saga, Pink Floyd en Yes, ga ik proberen het dak eraf te spelen.”

 

Roland van der Horst

Frontman Roland van der Horst is binnen de symfonische rock in Nederland een bekende muzikant. “Dit is helemaal mijn muziek”, zegt de Apeldoornse zanger/gitarist. In de shows rond de albums Seconds Out en The Lamb lies down on Broadway, maakte Van der Horst naam bij Genesis Project. Al 25 jaar vertolkt hij met veel succes de muziek van symfonische rockbands als Pink Floyd, Genesis, Marillion en ELP. “Symfonische rock uit de jaren 70 is mijn ding”, beaamt hij. Ik speel deze muziek al 25 jaar. Het mooie van dit project zijn de zwaar symfonische stukken van Yes, Supertramp en Genesis, waar andere bands zich niet aan wagen. Gespeeld door een ijzersterke band.  Symphonic Rock Night gaat in seizoen 2018/19 in de overtreffende trap. Het zal voor volle theaterzalen een nog veel groter succes worden dan vorig jaar. Ook voor ons, muzikanten, wordt het weer volop genieten.”

 

 

Sponsor
Stichting Symphonic Rock Night
T: 06 23643220
E: info@symphonicrocknight.nl
W: www.symphonicrocknight.nl

KvK: 64612821