Volg het laatste nieuws van Symphonic Rock Night 2018 via Facebook.

De voorverkoop voor de theatertour in 2018/19 is gestart.
Kaarten voor de voorstellingen zijn rechtstreeks te koop via de pagina TICKETS.

Ooltgensplaat 

Symphonic Rock Night speelt op 1 december om 21.00 uur in Ooltgensplaat. Gelegen op Goeree-Overflakkee heeft dat plaatsje al tijden het imago ‘rustiek gelegen op het uiterste puntje van ’t eiland’. Behoudens de spectaculaire viering van haar 500-jarig bestaan begin jaren tachtig en de daaruit ontstane jaarmarkt ‘Oeltgendag’ overheerst daar de rust. Sinds 2012 is in het MFC ’t Centrum jaarlijks een spectaculaire evenementenweek. Die op zaterdagavond 1 december 2018 wordt afgesloten door de Symphonic Rock Night (21.10-23.10 uur) en Session XL (vanaf 23.30 uur).
Het optreden duurt twee uur en bevat een selectie van de nummers die ook zijn gespeeld tijdens de voorbije theatertournee van de band, die in 2019 wederom de Nederlandse theaters in gaat.

 

Joop Wolters 

Met vele honderden live-optredens op grote podia, is rockgitarist Joop Wolters (46) de meest ervaren muzikant van Symphonic Rock Night. De Limburger, die in het Zeeuwse Middelburg ter wereld kwam, speelde al in 1985 met zijn eerste band Elysion nummers van Kansas, Rush en Yes. “Ik ben daarna altijd erg veel blijven spelen. Rock, symfo, prog- en jazzrock vooral.” Wolters staat bekend als één van de beste sessie-gitaristen van Nederland. “Tegenwoordig gaat mijn belangstelling vooral uit naar de symfonische rock en fusion. In 2015 en 2016 zat ik samen met o.a. Rene Kroon en Marcel Coenen in de Gary Moore Tribute-show. Ik ben fulltime gitarist. Met soms hele leuke, aparte klussen. Zo werkte ik mee aan het Playstation 4-spel Beyond Two Souls. Ik heb ook vier solo-albums uitgebracht en ben actief als bandcoach en gitaarleraar.” Joop Wolters verklaart zijn smaak voor het combineren van verschillende stijlen mede door een jarenlange ervaring als studio-muzikant. “Vanaf nu richt ik me als solo-gitarist van Symphonic Rock Night helemaal op de theatertour in 2018/19. Vooral in de nummers van Marillion, Rush, Saga, Pink Floyd en Yes, ga ik proberen het dak eraf te spelen.”

 

Roland van der Horst

Frontman Roland van der Horst is binnen de symfonische rock in Nederland een bekende muzikant. “Dit is helemaal mijn muziek”, zegt de Apeldoornse zanger/gitarist. In de shows rond de albums Seconds Out en The Lamb lies down on Broadway, maakte Van der Horst naam bij Genesis Project. Al 25 jaar vertolkt hij met veel succes de muziek van symfonische rockbands als Pink Floyd, Genesis, Marillion en ELP. “Symfonische rock uit de jaren 70 is mijn ding”, beaamt hij. Ik speel deze muziek al 25 jaar. Het mooie van dit project zijn de zwaar symfonische stukken van Yes, Supertramp en Genesis, waar andere bands zich niet aan wagen. Gespeeld door een ijzersterke band.  Symphonic Rock Night gaat in seizoen 2018/19 in de overtreffende trap. Het zal voor volle theaterzalen een nog veel groter succes worden dan vorig jaar. Ook voor ons, muzikanten, wordt het weer volop genieten.”

 

 

Sponsor
Stichting Symphonic Rock Night
T: 06 23643220
E: info@symphonicrocknight.nl
W: www.symphonicrocknight.nl

KvK: 64612821