Volg het laatste nieuws van Symphonic Rock Night 2018 via Facebook.

De voorverkoop voor de theatertour in 2018 is gestart.
Kaarten voor de voorstellingen zijn rechtstreeks te koop via de pagina TICKETS.

Eric ten Bos is de nieuwe leadzanger

Eric ten Bos is toegevoegd aan de toch al indrukwekkende line-up van Symphonic Rock Night, die in het seizoen 2017/2018 de Nederlandse theaters gaat bestormen. De inwoner van Enschede gaat samen met Roland van der Horst de mannelijke leadvocalen voor zijn rekening nemen. De 50-jarige Ten Bos geldt als een van de allerbeste Nederlandse rockzangers. De flamboyante Tukker verwierf bekendheid met de Nederlandse progressieve rockband Marathon. Die stond altijd bekend om hun energieke live-optredens. Marathon debuteerde in de jaren ’90 met het fraaie album The First Run, dat op 30 september 2017 door de band ENorm nog eens integraal live werd uitgevoerd in de Zoetermeerse poptempel De Boerderij. ENorm werd door Ten Bos samen met zijn twee jaar oudere broer Ronald in 2003 opgericht en heeft net als Marathon een uitstekende reputatie als live-band. Op grote podia stond de groep ooit samen met artiesten als Van Velzen, Van Dikhout, Krezip, Golden Earring, Sting, Ilse de Lange en Tower of Power.

 

Joop Wolters kijkt uit naar de theaters

Met vele honderden live-optredens op grote podia, is rockgitarist Joop Wolters (46) de meest ervaren muzikant van Symphonic Rock Night. De Limburger, die in het Zeeuwse Middelburg ter wereld kwam, speelde al in 1985 met zijn eerste band Elysion nummers van Kansas, Rush en Yes. “Ik ben daarna altijd erg veel blijven spelen. Rock, symfo, prog- en jazzrock vooral.” Wolters staat bekend als één van de beste sessie-gitaristen van Nederland. “Tegenwoordig gaat mijn belangstelling vooral uit naar de symfonische rock en fusion. In 2015 en 2016 zat ik samen met o.a. Rene Kroon, Bert Heerink en Marcel Coenen in de Gary Moore Tribute-show. Ik ben fulltime gitarist. Met soms hele leuke, aparte klussen. Zo werkte ik mee aan het Playstation 4-spel Beyond Two Souls. Ik heb ook vier solo-albums uitgebracht en ben actief als bandcoach en gitaarleraar.” Joop Wolters verklaart zijn smaak voor het combineren van verschillende stijlen mede door een jarenlange ervaring als studio-muzikant. “Vanaf nu richt ik me als solo-gitarist van Symphonic Rock Night helemaal op de theatertour in 2018. Vooral in de nummers van Marillion, Rush, Saga, Pink Floyd en Yes, ga ik proberen het dak eraf te spelen.”

 

Roland van der Horst geniet van volle zalen

Frontman Roland van der Horst is binnen de symfonische rock in Nederland de muzikant met het indrukwekkendste CV. “Dit is helemaal mijn muziek”, zegt de Apeldoornse zanger/gitarist. Als de grote ster bij uitverkochte shows rond de albums Seconds Out en The Lamb lies down on Broadway, maakte Van der Horst naam bij Genesis Project. Al 25 jaar vertolkt hij met veel succes de muziek van symfonische rockbands als Pink Floyd, Genesis, Marillion en ELP. “Symfonische rock uit de jaren 70 is vooral mijn ding”, beaamt hij. Ik speel deze muziek al 25 jaar. Het mooie van dit project zijn de zwaar symfonische stukken van Yes, Supertramp en Genesis, waar andere bands zich niet aan wagen. Ook hebben we hele verrassende nummers, die ons publiek niet verwacht. Gespeeld door een ijzersterke, nieuwe band.” Van der Horst stond al vaak in de Nederlandse theaters. “In 2015 nog, met ‘Life in Strings’: akoestische gitaarcovers van harry Sacksioni, Tommy Emmanuel en Steve Howe. Ook popzalen zijn altijd een feest. Met The Lakesiders stonden we in de halve finale van ‘The Clash of the Coverbands’. Maar Symphonic Rock Night gaat daarbij vergeleken zeker in de overtreffende trap. Dat zal voor die volle theaterzalen een nog veel groter succes worden. Ook voor ons, muzikanten, wordt het vanaf 2 maart volop genieten.”

 

 

Sponsor
Stichting Symphonic Rock Night
T: 06 23643220
E: info@symphonicrocknight.nl
W: www.symphonicrocknight.nl

KvK: 64612821