Martin Thoolen

Voor bassist Martin Thoolen is de Symphonic Rock Night op z’n lijf geschreven. ,,Eindelijk kan ik op één avond de muziek waar ik echt van hou en die van mijn favoriete bassisten laten horen. Vooral natuurlijk de nummers van Genesis, Yes, Rush en Marillion. En dat samen met andere symfo-liefhebbers. Wow!”

Terug naar 1976. ,,Ik was 14 jaar oud en bevlogen van de ‘sound’ van de Rickenbacker-bas. Als autodidact begon ik bas te spelen op een heuse Rickenbacker-kopie uit een Aziatisch land. De muziek van Yes, Emerson, Lake and Palmer, Rush en Genesis was mijn leerschool en blijft me tot op de dag van vandaag betoveren.”

Grote voorbeelden voor Thoolen zijn de bassisten Tony Levin, Chris Squire, Geddy Lee en Jaco Pastorius. ,,Daar is intussen Michael Rutherford bijgekomen, want zijn orenschijnlijk onopvallende baspartijen hebben meer om het lijf, dan je in eerste instantie hoort.”

Zijn muzieksmaak is breed: naast symfo, ook rock, folk, klassiek en wereldmuziek. ,,Als het maar authentiek, bezield is en raakt.” Als bassist heeft Martin Thoolen gespeeld in rockbands als Strezs, Graze, Steve Brooke & the Waterfront, Crush (Rush-tribute) en 5bridgeS. ,,Momenteel speel ik behalve in de Symphonic Rock Night-band ook bij Genesis Project en Awaken.”

Sponsor
Stichting Symphonic Rock Night
T: 06 23643220
E: info@symphonicrocknight.nl
W: www.symphonicrocknight.nl

KvK: 64612821