Danny Vromans

Eén van de gitaristen die op 9 april in De Boerderij acte de présence zal geven is Danny Vromans. Bekend van Pink Project, de band waarin hij liefst tien jaar speelde. De zes snaren-virtuoos ziet uit naar de voor hem ,,onverwachte en mooie combinatie van topmuzikanten.”

Die zal, zo stelt de inwoner van Capelle aan den IJssel, ,,ongetwijfeld leiden tot een feest der herkenning met schitterende symfo-nummers. Die niet eerder zo op één avond bij elkaar zijn gezet. Alle progfans en aanhangers van Pink Floyd mogen de passie die alle musici die straks op het podium staan zullen overbrengen niet missen.”

Voor Vromans heeft de symfonische rockmuziek zijn muzikale leven volledig beheerst. ,,Dat begon eigenlijk toen ik als jong ventje van 9 voor mijn verjaardag een cassetterecorder kreeg. De tape die er bij zat was van Pink Floyd. Ik vergeet het nooit: het album Animals aan de ene kant en Wish You were Here aan de andere kant. Ik begreep op die leeftijd niet veel van de teksten en de muziek, maar het kwam wel binnen. De volgende cassettebandjes waren Yes Songs, The Wall, maar ook Jimmy Hendrix kwam voorbij. Niet veel later begon voor mij het snaren plukken”.

Behalve Pink Floyd is Vromans fan van veel meer symfo- en progmuziek. ,,Van de nummers die we 9 april in Zoetermeer spelen, heeft de muziek van Camel en Solution vooral mijn enorme interesse. Camel-gitarist Andy Latimer heeft heel mooie partijen gemaakt die schitterend zijn om uit te zoeken en te spelen. Solution ligt in de lijn van Focus, ook een van mijn favorieten Nederlandse bands. Maar ik ben ook ontzettend benieuwd naar de andere stukken die gedaan worden, zoals die van Genesis en Yes. Al met al een project om als muzikant flink je tanden in te zetten en voor de symphonische rock-fans een avond om nooit te vergeten.”

Sponsor
Stichting Symphonic Rock Night
T: 06 23643220
E: info@symphonicrocknight.nl
W: www.symphonicrocknight.nl

KvK: 64612821